Baci di ricotta (Całusy z ricotty)

Styl.pl

Składniki

  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • cukier puder do posypania
  • olej do smażenia
  • szczypta soli
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżki cukru
  • 2 jajka
  • 250 g ricotty
  • wanilia
10 min
5-6 osób

Przygotowanie:

Serek ricotta i jajka ubić mikserem na gładką masę. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i wanilię. Ubić wszystko mikserem.

Do rondelka lub patelni wlać olej roślinny i porządnie go rozgrzać. Łyżką wykładać ciasto na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron jak pączki (w średniej temperaturze, by zdążyły 'dojść' w środku).

Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub oblać lukrem.

Zobacz także:

Styl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?