Bak Kut Teh - malezyjski rosół

Bak Kut Teh
Bak Kut Teh123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • Gwiazdka anyżku
  • Łyżeczka goździków
  • Łyżeczka kopru włoskiego
  • Po łyżeczce ziaren czarnego i białego pieprzu
  • Główka czosnku
  • 5 szalotek
  • 2 łyżeczki cukru
  • Łyżeczka soli
  • Garść suszonych grzybów shitake
  • Garść jagód goji
  • Opcjonalnie: Korzeń dzięgla chińskiego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 100 gr tofu
  • Opcjonalnie: świeża kolendra do posypania
Wonton chińskie pierożki z pieczarkami i imbiremStyl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?