Reklama

Bakłażan z niespodzianką

Gdy mamy już dość tradycyjnej karkówki z grilla, wówczas warto sięgnąć po ciekawe alternatywy kulinarne.

Składniki

  • 30 dag usmażonego mięsa mielonego
  • 2 bakłażany
  • 2 łyżki kaszy kuskus
  • 2 ząbki czosnku
  • cebula
  • sól
  • olej
  • jajko
  • pomidorki koktajlowe

Sposób przygotowania:

1. Bakłażany pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Posyp solą i odstaw na 30 minut. Opłucz pod bieżącą wodą, osusz i lekko zgrilluj. W tym czasie kaszę kuskus przygotuj według zaleceń producenta. Odcedź i połącz ją z mięsem.

2. Na patelnię wlej olej i podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną cebulę. Przestudź i wymieszaj z masą mięsną. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Wbij jajo i wszystko dokładnie wymieszaj.

3. Dwa plastry bakłażana ułóż na krzyż. Centralnie wyłóż 2 łyżki farszu i zwiń w paczuszkę. Połóż pomidorka i zepnij wykałaczką. Ułóż je na rozgrzanym ruszcie i grilluj po 3 minuty z każdej strony.

Reklama


Zobacz także: 


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy