Reklama

Bananowe babeczki

Banany zawierają wiele składników mineralnych i witamin. To skarbnica cennego dla organizmu potasu. Są przepyszne na surowo i jako dodatek do ciast.

Składniki

  • 3 dojrzałe banany
  • 2 szklanki mąki
  • szklanka oleju roślinnego
  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki cukru
  • po łyżeczce sody oczyszczonej i proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

1. Banany rozgnieć na gładką masę (widelcem lub mikserem). 

2. Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia, sodę i cukier. Połącz ją z bananami, olejem. Wbij jajka. Wszystko dokładnie wymieszaj za pomocą miksera. 

3. Ciasto rozlej do silikonowych foremek lub papilotów z papieru. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 170ºC. 

Zobacz także:

Na żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy