Bezglutenowa kasza z owocami
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Dlaczego nie miałby być królewski?
Sposób przygotowania:
1. Jeśli masz mrożone borówki, pół godziny przed śniadaniem wyjmij je z zamrażarki i wyłóż na ręcznik papierowy. Powinny trochę rozmarznąć przed dodaniem do śniadania. Kaszę dokładnie opłucz pod bieżącą wodą.
2. W niewielkim garnku podgrzej mleko. Gdy zacznie się gotować, dodaj kaszę, zmniejsz ogień i gotuj kwadrans, do czasu aż kasza wchłonie cały płyn.
3. Wówczas zdejmij ją z kuchenki i nałóż do miseczek. Do każdej porcji dodaj pół łyżki miodu i wymieszaj. Orzechy upraż na suchej patelni (tak długo aż zaczną wydzielać przyjemny zapach, nie przypal!). Posyp nimi kaszę. Dodaj pokrojony w krążki banan oraz borówki. Najlepiej smakuje podana od razu po przygotowaniu.
Zobacz także: