Biała kiełbasa

Podawaj z bagietką czosnkową
Podawaj z bagietką czosnkową123RF/PICSEL

Składniki

  • 6 surowych białych kiełbasek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oleju
  • łyżka musztardy
  • szczypta mielonych goździków
  • szklanka piwa
  • majeranek
  • sól i pieprz

Posiekane cebule i czosnek wymieszaj z olejem, musztardą i goździkami. Mieszanką posmaruj kiełbaski. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i wlej piwo. Oprósz majerankiem, solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 190°C przez godzinę, aż wierzchy kiełbasek ładnie się zarumienią. W czasie pieczenia polewaj wytworzonym sosem.

Katarzyna Nosowska o nagrodzie i kobietachStyl TV
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas