Biszkopt z galaretką

Biszkopt możesz nasączyć dowolnym ponczem – byle jasnym, bo ciemny (np. przygotowany na bazie herbaty) brzydko zafarbuje jasne ciasto. Dodanie 1 łyżki alkoholu podkręci smak
Biszkopt możesz nasączyć dowolnym ponczem – byle jasnym, bo ciemny (np. przygotowany na bazie herbaty) brzydko zafarbuje jasne ciasto. Dodanie 1 łyżki alkoholu podkręci smak123RF/PICSEL

Składniki

na biszkopt

  • 5 jajek
  • po 3/4 szklanki cukru i mąki tortowej
  • 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • sok i skórka otarta z 1 pomarańczy

na mus

  • zblendowany miąższ z 2 pomarańczy
  • 200 ml soku pomarańczowego
  • 1 galaretka pomarańczowa

na poncz

  • 1 szklanka wody
  • 1/2 szklanki soku z cytryny
  • 3 łyżki cukru

dodatkowe

  • 2 galaretki pomarańczowe
  • masło i bułka tarta do formy
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?