Biszkopt z kremem toffi

Składniki
- 1 łyżka cukier
- 20 dag posiekane orzechy włoskie
- 1 i 1/2 łyżki soda oczyszczona
- 1/2 szklanki cukier puder
- 2 torebki budyń toffi
- 12 dag masło
- 4 i 1/2 szklanki mąka
- 23 dag margaryna
- 3 łyżki mleko
- 15 dag miękkie masło
- 3 jajko
- 3 łyżki miód
- 1 kakao
Miód rozpuść w lekko podgrzanym mleku. Na blat lub stolnicę przesiej mąkę, dodaj cukier, miękką margarynę, sodę, jajka, wlej mleko z miodem i zagnieć ciasto. Podziel na dwie części. Do jednej dodaj kakao, zagnieć ponownie. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia i wylep jasnym ciastem. Piecz 20-30 min w 180° C. Lekko ciepłe delikatnie wyjmij z formy.
Do rondelka włóż orzechy, cukier puder, masło oraz miód. Podgrzej (ale nie gotuj), mieszając aż do połączenia składników. Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia i wylep ciemnym ciastem. Na wierzch wyłóż masę orzechową. Piecz w temp. 180° C przez 20-30 minut.
Przygotuj krem. Proszek budyniowy wraz z cukrem wymieszaj w szklance mleka. Pozostałe mleko zagotuj, a gdy zacznie wrzeć - wlej zawartość szklanki. Mieszając, gotuj aż masa zgęstnieje. Wystudź. Miękkie masło zmiksuj, dodając po łyżce zimnego budyniu. 4. Jasny kawałek ciasta posmaruj kremem i przykryj ciastem z orzechami. Wstaw do lodówki na co najmniej 24 godz. Przed podaniem boki ciasta możesz udekorować owocami.