Błyskawiczne gołąbki

Gołąbki możesz podać z tradycyjnym sosem pomidorowym zagęszczonym zasmażką. Można je odgrzewać w piekarniku.

Gołąbki błyskawiczne
Gołąbki błyskawiczne123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 mała główka włoskiej kapusty
  • 12 dag kiełków fasoli lub słonecznika
  • 12 mrożonych paluszków rybnych
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • olej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Kapustę umyć, usunąć głąb, włożyć do osolonego wrzątku na ok. 15-20 minut, gotować na małym ogniu pod przykryciem. Wyjąć, wystudzić, oddzielić zaparzone liście, osuszyć ręcznikiem papierowym.

Paluszki rybne usmażyć na oleju.  Jeszcze ciepłe układać na rozłożonych liściach kapusty, oprószyć solą, pieprzem, posypać posiekaną natką i kiełkami, zwinąć jak gołąbki (najpierw zagiąć dół liścia, potem boki), spiąć wykałaczkami, skropić sosem sojowym i posypać posiekaną natką.

Zobacz także:

Kapusta z anchoisStyl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas