Boczniaki w oleju lnianym

Jeśli zależy Wam na miękkiej strukturze boczniaków, dobrze grzyby odpowiednio pokroić- najpierw odciąć nóżkę i jeśli ta jest duża, to przekroić ją wzdłuż, a potem na 2–3 części podzielić kapelusz
Jeśli zależy Wam na miękkiej strukturze boczniaków, dobrze grzyby odpowiednio pokroić- najpierw odciąć nóżkę i jeśli ta jest duża, to przekroić ją wzdłuż, a potem na 2–3 części podzielić kapeluszmateriały promocyjne

Składniki

  • 1/2 litra wody
  • 1/4 szklanki sosu sojowego
  • 6 ziaren czarnego pieprzu
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 cebula
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1/2 łyżeczki gorczycy
  • spora szczypta soli
  • 250 g boczniaków
  • 1/3–1/2 szklanki oleju lnianego
  • do podania opcjonalnie: 1/2 kwaśnego jabłka
Marta Dymek- "Jadłonomia po polsku"
Marta Dymek- "Jadłonomia po polsku"materiały promocyjne
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?