Reklama

Brazylijskie bułeczki serowe (pao de queijo)

Delikatne bułeczki z ciągnącym serem to prawdziwa rozkosz dla podniebienia.

Składniki

  • 4 szklanki mąki z tapioki
  • 1,25 szklanki mleka
  • 0,5 szklanki wody
  • 5 łyżek oleju
  • 1 szklanka tartego parmezanu
  • 1 szklanka tartej mozzarelli
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli

Do rondelka wlej wodę i mleko, posól i zagotuj. Natychmiast wlej do mąki i zacznij wyrabiać mikserem, na gładką masę. Stopniowo dodawaj jajka i ser. Ciasto powinno być miękkie i lekko klejące. Zwilż ręce i formuj kulki z ciasta. Układaj je na wyłożonej papierem blasze i piecz w rozgrzanym do 200 st. C piekarniku przez 15 - 20 minut.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy