Bruschetta z pesto i rukolą

Składniki
- filiżanka ugotowanego i obranego bobu
- sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
- łyżka soku z cytryny
- garść rukoli
- oliwa z oliwek
- bagietka francuska
- ząbek czosnku
- słoiczek zielonego pesto
- łyżka oleju
Przygotowanie:
1. Rukolę umyj i osusz. Bób posyp solą oraz pieprzem. Następnie skrop sokiem z cytryny i oprósz miętą oraz bazylią. Wlej 2 łyżki oliwy i dokładnie wymieszaj składniki. 2. Bagietkę pokrój na centymetrowe kromki. Podpiecz na patelni z rozgrzanym olejem. Następnie natrzyj wszystkie czosnkiem i skrop oliwą. l Każdą kromkę posmaruj pesto i nałóż mieszankę z bobu. Całość posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz skrop dodatkowo oliwą z oliwek. 3. Przed podaniem bruschettę udekoruj listkami rukoli.