Reklama

Reklama

Bruschetta z pesto i rukolą

Składniki

  • filiżanka ugotowanego i obranego bobu
  • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
  • łyżka soku z cytryny
  • garść rukoli
  • oliwa z oliwek
  • bagietka francuska
  • ząbek czosnku
  • słoiczek zielonego pesto
  • łyżka oleju

Przygotowanie:

1. Rukolę umyj i osusz. Bób posyp solą oraz pieprzem. Następnie skrop sokiem z cytryny i oprósz miętą oraz bazylią. Wlej 2 łyżki oliwy i dokładnie wymieszaj składniki. 

2. Bagietkę pokrój na centymetrowe kromki. Podpiecz na patelni z rozgrzanym olejem. Następnie natrzyj wszystkie czosnkiem i skrop oliwą. l Każdą kromkę posmaruj pesto i nałóż mieszankę z bobu. Całość posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz skrop dodatkowo oliwą z oliwek. 

3. Przed podaniem bruschettę udekoruj listkami rukoli.

Zobacz również:


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje