Brzoskwinie z orzechami
Składniki
- pół słoiczka galaretka z czerwonej porzeczki
- 200 g tłusty twaróg
- naturalny jogurt
- sól, biały pieprz
- 8 połówek brzoskwinie z puszki
- 50 g orzechy włoskie
- 2 krążki ananas z puszki
- 2 łyżki rum
3-4 osób
Brzoskwinie wyjęte z puszki dokładnie osączyć i ułożyć na talerzyku. Następnie drobno posiekać ananasy i zmiksować je z białym serem. Ewentualnie można wlać trochę jogurtu naturalnego. Miksować, aż powstanie gładki krem.
Do masy dodać rum i pokrojone orzechy włoskie. Przyprawić krem do smaku solą oraz białym pieprzem.
Masę przełożyć do szprycki i wyciskać na połówki brzoskwiń. Następnie, zgodnie z podanym na opakowaniu przepisem, rozpuścić galaretkę z czerwonej porzeczki (lub malinową). Lekko przestudzoną galaretką polać owoce ułożone na talerzyku.