Reklama

Reklama

Bułgarski tarator

Wypróbuj zupę idealną na gorące dni- bułgarski chłodnik tarator.

Składniki

  • 4 naturalne kefiry
  • zielony ogórek
  • 2 łyżki oleju
  • 6 orzechów włoskich
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • łyżeczka posiekanego lubczyku
  • sól
  • koperek
  • chlebek pita

Sposób przygotowania:

1. Kefir dokładnie wymieszaj ze startym na tarce ogórkiem. Czosnek przeciśnij przez praskę, orzechy posiekaj i dodaj do kefiru. 

2. Wsyp sól, lubczyk i posiekaną natką. Wlej olej i posyp zupę koperkiem. Schłódź w lodówce. Podawaj z pitą.

Zobacz także:

Na Żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy