Buliony Knorr „Smaki i aromaty"
Szefowie kuchni Knorr stworzyli nową linię bulionów dedykowanych właśnie do drugiego dania "Smaki i aromaty", a w niej Kostkę bulionową z Czosnkiem i Pietruszką oraz Kostkę bulionową Śródziemnomorską.
Kostka bulionowa z Czosnkiem i Pietruszką Knorr nadaje potrawom smakowitą czosnkową nutę. Będzie idealnym dopełnieniem dla dań mięsnych, ale także sosów i makaronów. Dzięki użyciu nowej kostki Knorr nie trzeba do mięsa dodawać wielu przypraw, ziół i soli, bo to ona jest idealną, kompletną kompozycją składników. Dzięki niej danie jest wspaniale doprawione, bardzo aromatyczne, cechuje się wyraźnym smakiem. Mięso przygotowane z pomocą nowego bulionu będzie także znakomitym składnikiem sałatek lub uzupełnieniem warzyw z patelni. Co więcej, wywar z gotowanego mięsa z dodatkiem kostki bulionowej może posłużyć jako baza do stworzenia sosu - wystarczy, że zagęścimy go śmietaną lub mąką.
Natomiast Kostka bulionowa Śródziemnomorska Knorr to bogactwo naszych ulubionych ziół i warzyw, a wśród nich cebula, czerwona papryka, pomidory, cukinia oraz bazylia i oregano. Kostka świetnie doprawi dania warzywne - znakomita do leczo czy warzyw z patelni. Zyskają one głęboki, intensywnie ziołowy smak, a ich zapach zwabi do stołu całą rodzinę. Nowego bulionu możemy też użyć do przygotowania dań z kaszą i ryżem. Nie musimy dodawać już soli, a ziarna kaszy czy ryżu nasiąkną przyprawami. W rezultacie całe danie jest znakomicie doprawione. To nie wszystko, bowiem Kostka bulionowa Śródziemnomorska sprawdzi się także w daniach makaronowych. Makaron gotowany w jej towarzystwie pęcznieje, a na talerzu będzie wspaniale pachniał ziołami kuchni śródziemnomorskiej. Ponadto makaron ugotowany z bulionem może w wersji na zimno posłużyć jako składnik wyśmienitych sałatek - idealnych na lunch w pracy lub kolację.