Buraczkowa tarta tatin z fetą

Buraczkowa tarta tatin z fetą
Buraczkowa tarta tatin z fetą123RF/PICSEL

Składniki

na 4 porcje

  • 200 g mąki (typ 630)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól pieprz
  • 110 g masła
  • 5 czerwonych buraczków (po ok. 100 g)
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 3 łyżki miodu
  • 30 g kaparów ze słoika
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 5 gałązek mięty
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 150 g fety
  • mięta do dekoracji
  • mąka do oprószenia stolnicy
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?