Reklama

Buraki z jabłkami

Ta surówka to świetny dodatek do mięs.

Składniki

  • 600 g buraków
  • 200 g jabłek
  • łyżka mąki
  • łyżka masła
  • cytryna
  • 150 ml śmietany
  • łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Buraki opłukać, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zalać niewielką ilością wrzącej wody, dodać masło, cukier oraz sól. Dusić ok. 20 minut.

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do buraków.

Dodać śmietanę, mąkę i energicznie wymieszać.

Dusić 10 minut na małym ogniu.

Na koniec doprawić sokiem z cytryny i można podawać.

Zobacz także:

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy