Burgery rybne z warzywami
Zdrowo i smacznie,

Składniki
- 600 g filetów z dorsza
- 3 łyżki mleka
- 1 duże jajko
- 3 łyżki mąki
- 3 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki masła klarowanego
- sól i pieprz
- 2 pomidory
- 1 zielony ogórek
- kilka liści sałaty
- 1 mała czerwona cebula
- 1 łyżka majonezu lub sosu tatarskiego
- 4 bułki hamburgerowe
1. Umyj i osusz rybę. Rozdrobnij, np. przy użyciu blendera. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj mleko i jajko oraz trochę bułki tartej. Uformuj kotleciki i obtocz je w mące.
2. Roztop na patelni masło i smaż kotleciki na złoto, po około 3 minuty z każdej strony.
3. Umyj i pokrój w plastry warzywa. Sałatę porwij na mniejsze kawałki.
4. Podpiecz bułki na patelni grillowej, posmaruj majonezem lub sosem. Na jednej części ułóż kotleciki i warzywa. Przykryj drugą częścią bułki.