Reklama

Burgery rybne z warzywami

Zdrowo i smacznie,

Składniki

  • 600 g filetów z dorsza
  • 3 łyżki mleka
  • 1 duże jajko
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • sól i pieprz
  • 2 pomidory
  • 1 zielony ogórek
  • kilka liści sałaty
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 łyżka majonezu lub sosu tatarskiego
  • 4 bułki hamburgerowe

1. Umyj i osusz rybę. Rozdrobnij, np. przy użyciu blendera. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj mleko i jajko oraz trochę bułki tartej. Uformuj kotleciki i obtocz je w mące.

2. Roztop na patelni masło i smaż kotleciki na złoto, po około 3 minuty z każdej strony.

3. Umyj i pokrój w plastry warzywa. Sałatę porwij na mniejsze kawałki.

4. Podpiecz bułki na patelni grillowej, posmaruj majonezem lub sosem. Na jednej części ułóż kotleciki i warzywa. Przykryj drugą częścią bułki.

Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy