Burgery z bekonem

Burgery z bekonem i marynowanymi warzywami
Burgery z bekonem i marynowanymi warzywamimateriały prasowe

Składniki

na 4 bułki:

  • 200 g mąki ryżowej
  • 65 g skrobi kukurydzianej
  • ½ opakowania proszku do pieczenia bez glutenu
  • ½ łyżeczki Mix’Gom (ewentualnie zmielonej łuski babki jajowatej)
  • 1 jajko
  • 2 łyżki sezamu
  • 130 ml mleka
  • 50 ml wody
  • 2 łyżki wody wymieszanej
  • z olejem do smarowania
  • 5 g drobnego cukru
  • 3 g soli
  • 600 g siekanego mięsa wołowego (ewentualnie mielonego)
  • 150 g warzyw marynowanych (np. karczochów, papryki, pomidorów)
  • 8 plastrów wędzonego boczku
  • 4 cienkie plastry sera żółtego
  • 2 dymki
  • 8 liści sałaty
  • 6 łyżek majonezu
  • 1 łyżeczka ostrego sosu
  • ½ łyżki ketchupu
Okładka książki "Moja kuchnia bez glutenu"
Okładka książki "Moja kuchnia bez glutenu"materiały prasowe
Jesień 2016: Najmodniejsze dżinsy sezonuStyl.pl
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?