Burgery z kotletami z wątróbki

Porcja żelaza w domowym burgerze
Porcja żelaza w domowym burgerze123RF/PICSEL

Składniki

  • 500 g wątroby wieprzowej lub wątróbek drobiowych
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g żółtego sera
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz
  • olej

dodatkowe

  • 4 bułki z sezamem
  • 2 ogórki konserwowe lub kiszone
  • 2 pomidory
  • kilka liści sałaty
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki ketchupu
Zmysłowe smaki: Wegetariańskie burgeryAgnieszka MaciaszekInteria.tv
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?