Reklama

Cannelloni

Włoskie cannelloni to wyśmienity pomysł na treściwy obiad. Są proste w przygotowaniu, a jaki mają smak? Przekonaj się sama!

Składniki

  • 12 rurek makaronu cannelloni
  • 50 dag mielonego mięsa
  • 0,5 litra przecieru pomidorowego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • średnia cebula
  • olej
  • sól i pieprz
  • bazylia i oregano

Sposób przygotowania:

1. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Przełóż z patelni do miski. 

2. Dodaj łyżkę oleju na patelnię i przesmaż mięso. 

3. Połącz składniki, wsyp łyżkę startego sera, przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw solą i pieprzem, wbij jajko. Wszystko dokładnie wymieszaj. 

4. Napełnij farszem surowe rurki cannelloni i ułóż w naczyniu żaroodpornym (najwyżej w dwóch warstwach). 

5. Przecier dopraw solą, pieprzem, suszoną bazylią i oregano. Polej cannelloni i posyp z wierzchu pozostałym startym serem. 

Reklama

6. Wstaw do nagrzanego do 200ºC piekarnika i piecz około 45 minut.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy