Cannelloni z mielonym mięsem indyka

Cannelloni z mięsem mielonym
Cannelloni z mięsem mielonym123RF/PICSEL

Składniki

  • 14-16 rurek makaronu cannelloni
  • 600 g mielonego mięsa z indyka
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • ok. 100 g startego żółtego sera
  • 400 ml sosu pomidorowego (passaty)
  • po 1/2 łyżeczki suszonego oregano i bazylii
  • 1/4 łyżeczki tymianku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

na sos beszamelowy

  • 2 łyżki masła, 3 łyżki mąki
  • 3/4 szklanki mleka
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Naleśniki z labraksem i szpinakiem zapiekane w sosie beszamelowymStyl.pl
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?