Reklama

Cebulowa z grzankami

Składniki

  • 2 szklanki bulionu wołowego
  • szklanka białego wina
  • 4 cebule
  • kilka kromek bagietki
  • 10 dag startego żółtego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Cebule pokrój w plasterki i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle. Dodaj pokrojony w plasterki czosnek. Całość przełóż do garnka i wlej wino. Odparuj i wlej bulion. Gotuj 10 minut.

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Bagietkę posyp serem i zapiecz w piekarniku w temp. 160°C, do rozpuszczenia się sera.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy