Cezar z krewetkami i anchois

Cezar z krewetkami i anchois
Cezar z krewetkami i anchoisPolsat

Składniki

na marynatę do krewetek

  • 80 ml oliwy
  • 2 gałązki tymianku
  • ząbek czosnku, posiekany
  • 2 łyżki soku z cytryny, skórka starta z połowy cytryny
  • sól, pierz
  • pół łyżeczki płatków chili

sos cezar

  • pół łyżeczki musztardy
  • łyżeczka octu winnego
  • 1 ząbek czosnku, posiekany
  • 2 filety z anchois, posiekane
  • żółtko jaja
  • 120 ml oleju roślinnego
  • 1 i 1/4 łyżeczki soku z cytryny
  • 10 g startego parmezanu
  • 2 krople tabasco

do sałatki

  • 6 filetów anchois
  • 2 baby sałaty rzymskie
  • 40 g parmezanu
  • 6 kromek bagietki
  • 140 g pomidorków cherry
Polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?