Chana masala z ciecierzycą

Chana masala z ciecierzycą
Chana masala z ciecierzycąmateriały prasowe

Składniki

  • 21⁄2 łyżki (35 ml) oleju kokosowego
  • 1⁄2 średniej białej lub żółtej cebuli
  • pokrojonej w kostkę 5 rozgniecionych ząbków czosnku
  • 1 łyżka (6 g) drobno startego imbiru
  • 11⁄2 filiżanki (190 g) marchewki
  • drobno pokrojonej po 1⁄4 łyżeczki soli morskiej i czarnego pieprzu + odrobina do smaku
  • 4 łyżki (30 g) mieszanki przypraw garam masala*
  • 1 filiżanka (235 ml) odtłuszczonego mleczka kokosowego
  • 1 filiżanka (240 ml) bulionu warzywnego
  • 2–3 łyżki (30–45 ml) syropu klonowego (ewentualnie cukru kokosowego) do smaku
  • 1 puszka (425 g) ciecierzycy przepłukanej i odsączonej
Okładka książki "Minimalist baker"
Okładka książki "Minimalist baker"materiały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?