Chrupiąca sałatka
Tę sałatkę robi się naprawdę błyskawicznie. Zamiast jajek dodaj żółty ser, a kukurydzę zastąp groszkiem – będzie bardziej kolorowo.
>>>Jak przygotować sałatkę - znajdziesz na kolejnej stronie<<<
Przygotowanie:
Por umyć, drobno pokroić, posolić, ugnieść, przełożyć do miski, odstawić. Jabłka, paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę. Szynkę także pociąć w kostkę. Ananasy i kukurydzę osączyć.
Pokrojone owoce i warzywa przełożyć do miski z porem, doprawić pieprzem, solą, odrobiną soku z cytryny, wymieszać z majonezem.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę, delikatnie wymieszać z pozostałymi składnikami sałatki, posypać posiekaną natką, schłodzić. Najlepiej smakuje następnego dnia.
Zobacz także: