Reklama

Reklama

Chrupiąca sałatka

Tę sałatkę robi się naprawdę błyskawicznie. Zamiast jajek dodaj żółty ser, a kukurydzę zastąp groszkiem – będzie bardziej kolorowo.

Składniki

  • 40 dag szynki drobiowej,
  • 1 puszka ananasa krojonego,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 2 duże jabłka,
  • 1 papryka czerwona,
  • kawałek pora (ok. 10 cm, biała część),
  • 3 jajka,
  • 5 łyżek majonezu,
  • sok z cytryny,
  • natka pietruszki do dekoracji,
  • sól,
  • pieprz

>>>Jak przygotować sałatkę - znajdziesz na kolejnej stronie<<<

Przygotowanie:

Por umyć, drobno pokroić, posolić, ugnieść, przełożyć do miski, odstawić. Jabłka, paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę. Szynkę także pociąć w kostkę. Ananasy i kukurydzę osączyć.

Pokrojone owoce i warzywa przełożyć do miski z porem, doprawić pieprzem, solą, odrobiną soku z cytryny, wymieszać z majonezem.

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę, delikatnie wymieszać z pozostałymi składnikami sałatki, posypać posiekaną natką, schłodzić. Najlepiej smakuje następnego dnia.

Reklama

Zobacz także:

Twoje Imperium
Dowiedz się więcej na temat: salatka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy