Chrupiące bagietki z salami
Składniki
- oregano
- 4 szalotki
- sól
- 80 ml bulion warzywny
- chilli mielona
- 6 łyżek koncentrat pomidorowy
- 2 łyżki olej słonecznikowy
- 1 puszka kukurydza
- suszony tymianek
- 3 sztuki BIFI (mini salami)
- pieprz
- 200 g ser żółty
- bagietka
10 min
3-4 osób
Szalotki pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, przesmażyć. Wlać bulion, gotować 10 minut. Doprawić chili, pieprzem, solą, tymiankiem i oregano. Salami pokroić w cienkie plastry. Kukurydzę odcedzić. Bagietki poprzekrawać, posmarować sosem. Nałożyć salami, kukurydzę i ser. Zapiekać w 200 st. C przez 6 minut