Chrupiące tofu w kilka minut
Wiele osób ma problem z przygotowaniem pysznego, dobrze przyprawionego tofu. Dziś przedstawiamy sprawdzony przepis, który sprawi, że urozmaici ono niejedno danie. Taki dodatek idealnie nadaje się do dań z ryżem lub makaronem.

Tofu to wspaniały zamiennik dla wegetarian oraz wegan. Dzięki przyprawom można nadać mu wspaniałego smaku.
Tofu często można spotkać w kuchni chińskiej w towarzystwie warzyw oraz ryżu. Dzisiejsza propozycja idealnie sprawdzi się do tego rodzaju dania, gdyż jest chrupiąca, smaczna, a przede wszystkim szybka w przygotowaniu.
Składniki
- Sos teriyaki
- Sos sojowy
- Opakowanie wędzonego tofu
- 6 łyżek skrobi kukurydzianej
- Łyżeczka czosnku
- Oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Przygotowujemy marynatę z sosu sojowego i teriyaki, oliwy oraz czosnku. Wszystko intensywnie mieszamy.
Tofu kroimy na małe kosteczki o obtaczamy w marynacie.
Pozostawiamy całość na ok. godzinę.
Tofu obtaczamy w skrobi kukurydzianej.
Całość smażymy na oliwie, na niewielkim ogniu.

Zobacz także: