Reklama

Ciasteczka cantucci

Pyszne włoskie sucharki.

Składniki:

  • Skórka z 1 pomarańczy
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 100 g rodzynek
  • 15 g proszku do pieczenia
  • 5 jaj
  • 400 g cukru
  • 100 g migdałów
  • 620 g mąki

Ubij jajka z cukrem, dodaj skórkę z pomarańczy.  Dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj do konsystencji kruszonki. Dodaj orzechy i suszone owoce. Wyrabiaj na elastyczne ciasto. Uformuj wałki z ciasta i układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.  Piecz 20-25 minut w 190 st. C. Pokrój cantucci pod kątem i umieść na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Zmniejsz temperaturę do 140 st. C i piecz kolejne 15-20 minut. Po ostudzeniu przechowuj w szczelnym słoiku.

Reklama


Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy