Składniki:
150 g wiórków kokosowych
60 g śmietanki 18 proc.
200 g masła
190 g cukru pudru
100 g żurawiny
2 jajka
2 białka z jajek
350 g mąki
Wymieszaj żurawinę z 70 g cukru pudru.
Przygotuj bezę kokosową: wymieszaj 60 g cukru z wiórkami. Wlej śmietankę, dodaj 2 białka. Wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
By zrobić kruche ciasto, połącz masło, mąkę i jajka oraz 60 g cukru. Zagnieć ciasto i włóż do lodówki na 1 godzinę. Rozwałkuj ciasto na grubość ok. 2 mm. Wytnij kółka z ciasta i umieść na papierze do pieczenia. Zrób okrągłe nacięcia o mniejszej średnicy. Umieść trochę żurawiny na każdym ciastku. Nałóż bezę kokosową. Piecz 15 minut w temp. 200 st. C