Reklama

Ciasteczka owsiane z kawałkami żurawiny

Coraz więcej osób poszukuje przepisów bez mąki i cukru, aby poprawić swoje zdrowie. Nie oznacza to jednak, że trzeba zrezygnować z deseru.

Składniki

  • 20 dag mieszanki orzechów (orzechy laskowe, włoskie, pekan, migdały)
  • 10 dag suszonej żurawiny
  • po 10 dag nasion (siemię lniane, słonecznik, sezam)
  • 10 dag płatków owsianych
  • 2 białka
  • 4 łyżki miodu

Sposób przygotowania:

1. Orzechy drobno posiekaj. W misce delikatnie wymieszaj orzechy, nasiona, płatki, pokrojoną żurawinę i miód. 

2. Białka lekko ubij widelcem i połącz z mieszanką orzechową. Następnie nakładaj po łyżce masy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, delikatnie rozpłaszcz i uformuj kształtne koła.

3. Ciastka piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 25 minut. Odstaw w chłodne miejsce na około pół godziny do zastygnięcia.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy