Reklama

Ciasteczka z soczewicy

Nowa odmiana klasycznych, czekoladowych ciasteczek.

Składniki

  • 10 dag zmielonej, suchej soczewicy
  • 10 dag mąki
  • 20 dag cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • gorzka czekolada
  • 10 dag masła
  • 2 jajka
  • sól
  • garść groszków

Przygotowanie:

Masło utrzyj z cukrem, dodaj jajka i zmiksuj. 

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i dodaj do utartej masy. Połącz z mąką, zmieloną soczewicą, proszkiem do pieczenia i solą. 

Wyrób jednolite ciasto i uformuj kuleczki. Ułóż je na blasze i lekko rozpłaszcz dłonią. 

Piecz 10 minut w temperaturze 180°C.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy