Reklama

Ciasteczka z żurawiną i czekoladą

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 7 i wiecej osób

Składniki

  • 1 łyżka cynamon
  • 2 garści suszona żurawina
  • 3 łyżki orzechy laskowe
  • 3/4 szklanki cukier puder
  • kostka masło
  • 1/4 tabliczki mleczna czekolada
  • 1 i 1/3 szklanki mąka
  • 3 łyżki mleko
  • 2 jajko
  • 1/2 tabliczki gorzka czekolada
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia

Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i jajkami na gładki krem. Gorzką i mleczną czekoladę pokrój w drobne kawałki. Owoce suszonej żurawiny opłucz i odsącz. Orzeszki drobno posiekaj.

Mąkę wymieszaj z cynamonem i proszkiem do pieczenia. Czekoladę, żurawinę i orzeszki dodaj do piany z jajek i przesiej na nią mąkę wraz z cynamonem i proszkiem do pieczenia. Pod koniec wlej mleko, wymieszaj i zagnieć twardsze ciasto.

Łyżeczką oddzielaj z ciasta kawałki i kładź je na blachy wyłożone papierem do pieczenia. Piecz ciastka w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180º C przez ok. 15 minut.

Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy