Reklama

Ciastka z płynną czekoladą

Nie dość, że pięknie się prezentują, to ich konsystencja rozpływa się w ustach!

Składniki

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 50 g masła + do posmarowania foremek
  • 2 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • łyżka mąki + do posypania foremek
  • łyżka przyprawy do pierników
  • szczypta soli
  • cukier puder lub świeże owoce

Sposób przygotowania:

1. Foremki wysmaruj masłem i oprósz mąką. l Piekarnik i blaszkę do pieczenia nagrzej do 200°C. Czekoladę połam na kosteczki i rozpuść razem z masłem w kąpieli wodnej. 

2. Jajka wbij do miski, dodaj cukier i sól, krótko wymieszaj rózgą na jednolitą masę, nie ubijaj. Wsyp mąkę i przyprawę do pierników. Wymieszaj i połącz z roztopioną masą czekoladową. 

3. Całość wlej do przygotowanych foremek i wstaw na blaszkę do piekarnika. Piecz przez 8 minut. Następnie wyjmij z piekarnika, odczekaj 2 minuty i delikatnie wyłóż na talerzyki. Udekoruj cukrem pudrem lub owocami.

Reklama

Zobacz także:

Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: kuchnia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy