Ciastka z płynną czekoladą
Nie dość, że pięknie się prezentują, to ich konsystencja rozpływa się w ustach!
Sposób przygotowania:
1. Foremki wysmaruj masłem i oprósz mąką. l Piekarnik i blaszkę do pieczenia nagrzej do 200°C. Czekoladę połam na kosteczki i rozpuść razem z masłem w kąpieli wodnej.
2. Jajka wbij do miski, dodaj cukier i sól, krótko wymieszaj rózgą na jednolitą masę, nie ubijaj. Wsyp mąkę i przyprawę do pierników. Wymieszaj i połącz z roztopioną masą czekoladową.
3. Całość wlej do przygotowanych foremek i wstaw na blaszkę do piekarnika. Piecz przez 8 minut. Następnie wyjmij z piekarnika, odczekaj 2 minuty i delikatnie wyłóż na talerzyki. Udekoruj cukrem pudrem lub owocami.
Zobacz także: