Ciasto cynamonowe

Ciasto zyska korzenny aromat, gdy dodasz  po ¼ łyżeczki kardamonu i imbiru
Ciasto zyska korzenny aromat, gdy dodasz po ¼ łyżeczki kardamonu i imbiru123RF/PICSEL

Składniki

  • 75 g mąki orkiszowej (typ 630)
  • 100 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 3 jajka
  • 125 ml oleju, np. słonecznikowy lub rzepakowy
  • 80 g cukru
  • 1 małe opakowanie cukru wanilinowego
  • 1 łyżka gęstego jogurtu greckiego
  • 40 ml mleka
  • szczypta soli
  • 4 gruszki
  • polewa czekoladowa
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?