1. Rabarbar myjemy, osuszamy, przycinamy końcówki, obieramy i kroimy na kawałki o długości 2 centymetrów.
2. Cztery jaja ubijamy z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą masę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy jajecznej razem z wiórkami kokosowymi, masłem i mlekiem. Miksujemy, aż powstanie gładkie ciasto.
3. Prostokątną blachę smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Przekładamy ciasto, w które wciskamy kawałki rabarbaru. Wyrównujemy wierzch i pieczemy około 60 minut w 175ºC. Ciasto przez 10 minut studzimy w blasze, a następnie wyjmujemy, przekładamy na metalową kratkę i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
4. Z jednego jaja oddzielamy białko od żółtka. Do cukru pudru dodajemy białko, 1-2 łyżki wody i energicznie mieszamy, by powstał gładki lukier, którym dekorujemy ciasto z wierzchu i po bokach.