Ciasto miodowe z dynią

Aksamitne ciasto miodowe z kremem śmietankowym i dynią
Aksamitne ciasto miodowe z kremem śmietankowym i dyniąmateriały prasowe

Składniki

  • 4 jajka
  • ½ szklanki cukru
  • ¾ szklanki oleju
  • ¾ szklanki miodu
  • 2¾ szklanki mąki
  • 2½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¾ szklanki purée z dyni

do dekoracji

  • cukier
  • garść orzechów włoskich
  • garść zmielonych orzechów włoskich

na krem śmietankowy

  • 1 l śmietany 36%
  • ½ szklanki cukru pudru
  • skórka otarta z cytryny
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1 łyżka soku z cytryny

na poncz

  • 1 szklanka przegotowanej, letniej wody
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
"Ewa gotuje": Ciasto miodowe z dyniąPolsatPolsat
Polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?