Ciasto miodownik

Miód i orzechy - połączenie idealne
Miód i orzechy - połączenie idealne123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto

  • 500 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 200 g margaryny do pieczenia
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżki miodu
  • 150 g cukru pudru

na ciasto orzechowe

  • 250 g orzechów włoskich
  • 100 g cukru
  • 100 g margaryny
  • 2 łyżki miodu

na krem

  • 3 szklanki mleka
  • 9 łyżek kaszy manny
  • 200 g cukru pudru
  • 360 g masła
  • powidła śliwkowe
Szybkie i pyszne ciasto z kruszonkąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?