Ciasto z galaretką brzoskwiniową na ciemnym spodzie

Wybieraj okazy brzoskwini, które będą dość miękkie, ale nie obite. Takie owoce smakują najlepiej i dopełniają nasze wypieki
Wybieraj okazy brzoskwini, które będą dość miękkie, ale nie obite. Takie owoce smakują najlepiej i dopełniają nasze wypieki123RF/PICSEL

Składniki

na spód

  • po pół szklanki mleka i śmietany
  • 50 g czekolady
  • jajko
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki oleju
  • szklanka mąki
  • 2 łyżki kakao
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia

na krem

  • 1/2 l mleka
  • budyń waniliowy
  • 200 g masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej

na wierzch

  • 2 galaretki brzoskwiniowe
  • 3 brzoskwinie
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?