Ciasto zebra

Część mąki pszennej warto zastąpić ziemniaczaną. Ciasto będzie delikatniejsze w smaku, choć może się kruszyć. Do jasnej masy dodaj skórkę otartą z cytryny lub pomarańczy.
Część mąki pszennej warto zastąpić ziemniaczaną. Ciasto będzie delikatniejsze w smaku, choć może się kruszyć. Do jasnej masy dodaj skórkę otartą z cytryny lub pomarańczy. 123RF/PICSEL

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 4 łyżki gorzkiego kakao
  • 6 jajek
  • po 1 szklance oleju, cukru i wody
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • tłuszcz i bułka tarta do formy
Delikatny sernik z rodzynkami siostry Anastazji i SalomeiStyl.pl/materiały prasowe
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?