Ciecierzyca po bretońsku z boczniakami
Szybki przepis na zdrowe, wegetariańskie danie dla całej rodziny.

Składniki
- 3 łyżki oliwy
- cebula
- ząbek czosnku
- 300 g boczniaków
- puszka cieciorki
- żółta papryka
- 500 g passaty pomidorowej
- łyżeczka kminu
- łyżeczka papryki wędzonej
- pół łyżeczki płatków chili
- łyżeczka słodkiej papryki
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Boczniaki kroimy w paski. Smażymy na oleju do zarumienienia. Delikatnie solimy. W garnku smażymy posiekaną cebulę, czosnek, paprykę oraz cieciorkę. Po 5 minutach dodajemy suszone przyprawy. Następnie zalewamy passatą i wrzucamy chrupiące boczniaki. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!