Reklama

Ciepła kanapka z sadzonym jajkiem

Składniki

  • 4 kromki ciemnego wiejskiego chleba
  • 4 cienkie kotlety wieprzowe
  • 4 jajka
  • 20 dag żółtego sera w plastrach
  • 2 pomidory
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz

1. Kotlety rozbić tłuczkiem, tak aby były wielkości kromek chleba. Olej rozgrzać na patelni, smażyć mięso z obu stron, po 4 minuty z każdej. Doprawić solą i pieprzem, trzymać  w ciepłym miejscu.

2. Pomidory umyć,  pokroić w plasterki.

3. Połowę masła rozgrzać na dużej patelni, obsmażyć na nim kromki chleba.

4. Na natłuszczonej patelni z wgłębieniami usmażyć jajka sadzone.

5. Ciepły chleb posmarować musztardą, ułożyć na nim ser, pomidory, kotlety, usmażone jajka. Posypać pieprzem.

Nasza rada: Zaskocz gości i podaj tę kanapkę w eleganckiej wersji mini. Schab zastąp polędwiczką, chleb - bagietką, a jajka weź przepiórcze!

Reklama

Kiedy warto sięgać po kuracje z sodą


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy