Reklama

Cookies z czekoladą i imbirem

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 7 i wiecej osób

Składniki

  • 100 g cukier trzcinowy
  • 1 łyżka miód
  • 1 łyżeczka soda
  • 200 g gorzka czekolada
  • 1 łyżeczka kakao
  • 90 ml golden syrop
  • 230 g mąka
  • 110 g masło
  • 1 łyżeczka mielony imbir

Miękkie masło utrzeć z syropem, cukrem i miodem. Dodać mąkę, kakao, sodę i imbir i utrzeć na ciągliwą masę. Dodać grubo pokruszoną czekoladę i dobrze wymieszać. Włożyć wszystko do lodówki na około pół godziny. Łyżką nabierać ciasto i formować kuleczki wielkości orzecha, lekko je spłaszczyć i piec w temperaturze 160oC przez około 15 minut.

Przepis pochodzi z książki Smakowite prezenty

Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy