Crostini z puszystą fetą, groszkiem i miętą

Crostini z puszystą fetą, groszkiem i miętą
Crostini z puszystą fetą, groszkiem i miętąStyl.pl/materiały prasowe

Składniki

  • 200 g świeżego lub mrożonego groszku zielonego
  • 100 g sera feta
  • garść świeżej mięty
  • 100 g ricotty
  • 1 łyżeczka soku
  • z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • Pieprz

Na bagietki

  • 320 g mąki pszennej
  • 100 ml mleka
  • 100 ml wody w temperaturze pokojowej
  • 10 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • Oliwa
  • (lub można użyć gotowych ze sklepu)
6

Crostini z puszystą fetą, groszkiem i miętą - przygotowanie:

Okładka książki "Strączki" Marii Banach
Okładka książki "Strączki" Marii Banach Styl.pl/materiały prasowe
Rożki francuskie z serem - świetne przekąski!Interia KulinariaInteria Kulinaria
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?