przekąski
Artykuły (8)
-
Dlaczego warto jeść rodzynki?
- Środa, 25 listopada 2020 (10:22)
Rodzynki to przysmak, którym ludzie zajadają się od stuleci. Niektórzy ich nie znoszą, inni je uwielbiają. Stanowią dodatek do wielu potraw, ale sprawdzają się również jako przekąska....przekąski, rodzynki -
Crostini z puszystą fetą, groszkiem i miętą
- Środa, 10 sierpnia 2016 (10:47)
Maria Banach w swojej książce "Strączki" przedstawia przepis na crostini z puszystą fetą, groszkiem i miętą.przekąski -
Tarteletki z łososiem
- Wtorek, 29 grudnia 2015 (17:11)
Kruche babeczki (tartaletki) najlepiej piec w silikonowych foremkach. Nie trzeba ich natłuszczać, ciasto do nich nie przywiera i gotowy wypiek łatwo z nich wyjąć.przekąski -
Grissini z kminkiem
- Wtorek, 29 grudnia 2015 (12:53)
Paluszki z ciasta parzonego to doskonała przekąska na słodko albo słono. Obsypane ziołami czy grubą solą morską można podać do piwa, a nawet do barszczu zamiast pasztecików.przekąski -
Brzoskwinia i papryka w nowej odsłonie na wiosnę
- Czwartek, 8 maja 2014 (15:08)
Na wiosnę wszyscy chcemy być fit, a co za tym idzie stawiamy na ruch i zdrowe odżywianie. Na straganach lada moment pojawi się mnóstwo świeżych owoców i warzyw. Korzystajmy z nich z...przekąski