przekąski
Artykuły (9)
-
„Ewa gotuje”: Pieczarki w cieście
- Poniedziałek, 27 listopada 2023 (18:46)
-
Dlaczego warto jeść rodzynki?
- Środa, 25 listopada 2020 (10:22)
Rodzynki to przysmak, którym ludzie zajadają się od stuleci. Niektórzy ich nie znoszą, inni je uwielbiają. Stanowią dodatek do wielu potraw, ale sprawdzają się również jako przekąska....przekąski, rodzynki -
Crostini z puszystą fetą, groszkiem i miętą
- Środa, 10 sierpnia 2016 (10:47)
Maria Banach w swojej książce "Strączki" przedstawia przepis na crostini z puszystą fetą, groszkiem i miętą.przekąski -
Tarteletki z łososiem
- Wtorek, 29 grudnia 2015 (17:11)
Kruche babeczki (tartaletki) najlepiej piec w silikonowych foremkach. Nie trzeba ich natłuszczać, ciasto do nich nie przywiera i gotowy wypiek łatwo z nich wyjąć.przekąski -
Grissini z kminkiem
- Wtorek, 29 grudnia 2015 (12:53)
Paluszki z ciasta parzonego to doskonała przekąska na słodko albo słono. Obsypane ziołami czy grubą solą morską można podać do piwa, a nawet do barszczu zamiast pasztecików.przekąski