Cypryjskie keftedes

Cypryjskie keftedes
Cypryjskie keftedesEarl Cartermateriały prasowe

Składniki

  • 250 g grubo zmielonej wieprzowiny
  • 250 g grubo zmielonej wołowiny
  • 1 starta na tarce duża brązowa cebula
  • 2 garście grubo posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka grubo posiekanej mięty
  • 2 łyżeczki soli w płatkach
  • 2 łyżeczki zmielonego cynamonu
  • ½ łyżeczki grubo zmielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 duże jajka
  • 4 starte i odciśnięte ziemniaki
  • olej roślinny do smażenia na patelni
  • opcjonalnie: liście pietruszki i trybuli, do przybrania
4
George Calombaris, "Kuchnia grecka"
George Calombaris, "Kuchnia grecka"materiały prasowe
Chow mein z kurczakiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?