Czosnkowa z szynką

Chleb, zamiast miksować w zupie, można podsmażyć na   maśle, posypać żółtym serem, ułożyć na dnie talerzy i zalać wrzącą zupą.
Chleb, zamiast miksować w zupie, można podsmażyć na maśle, posypać żółtym serem, ułożyć na dnie talerzy i zalać wrzącą zupą. 123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 główki czosnku
  • 5 dag mielonych migdałów
  • 2 plasterki szynki
  • 1 cebula
  • 6 kromek chleba
  • 2 pomarańcze
  • 1 szkl. śmietany 22 proc.
  • 3/4 l warzywnego bulionu
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • 4 gałązki kolendry
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?