Deser malinowy
Zamiast śmietanki można użyć niesłodzonego mleka skondensowanego. Należy ubijać je mikserem tak długo, aż powstanie pianka.
1. Galaretkę dokładnie rozpuścić w 1/4 szklance wrzątku, odstawić do wystudzenia.
2. Maliny opłukać na sicie, odsączyć z nadmiaru wody, zmiksować z cukrem drobnym i waniliowym oraz wystudzoną galaretką. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z pudrem, delikatnie połączyć z musem owocowym.
3. Puszystą piankę przełożyć do salaterek lub silikonowych foremek delikatnie wysmarowanych olejem kokosowym, wygładzić, wstawić do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc.
4. Salaterkę odwrócić do góry dnem po uprzednim zanurzeniu spodu we wrzątku i wyłożyć deser na talerzyk. Udekorować rozkruszoną bezą i miętą.