Domowy falafel

Do masy z ciecierzycy warto dodawać wiele przypraw. Świetnie sprawdzają się też różne zieleniny, np. szczypiorekf
Do masy z ciecierzycy warto dodawać wiele przypraw. Świetnie sprawdzają się też różne zieleniny, np. szczypiorekf123RF/PICSEL

Składniki

  • 300 g suchej ciecierzycy namoczonej przez noc
  • mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki suszonej kolendry
  • łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  • 1/2 łyżeczki mielonych ziaren kolendry
  • 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki papryki mielonej
  • 1/2 łyżeczki chili
  • łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • olej rzepakowy do smażenia
Domowy kebabInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?