Drobiowy cordon bleu z mozzarellą
Jest smaczny, lekki i niedrogi.

Składniki
- 2 piersi z kurczaka
- 4 grube plastry sera mozzarella
- 4 plastry szynki
- 2 jajka
- duża szczypta suszonego czosnku
- mielona papryka
- sól
- pieprz
- mąka
- bułka tarta
- olej do smażenia
4
Sposób przygotowania:1. Z umytych i osuszonych piersi usuń chrząstki. Każdą z nich podziel na dwie części. Włóż mięso do woreczka foliowego i lekko rozbij. Następnie oprósz mięso solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. 2. Na środku rozbitego mięsa połóż plaster szynki i mozzarelli. Złóż pierś na pół. 3. Wbij do miseczki jajka i roztrzep je widelcem. 4. Nafaszerowane piersi dokładnie obtocz w jajku, a następnie w bułce tartej. 5. Na patelni rozgrzej olej. Smaż mięso na średnim ogniu z obu stron po około osiem minut, aż panierka się zarumieni. Podawaj gorące, np. z frytkami i sałatką ze świeżych warzyw. Zobacz także: